50+ yoga

50+ yoga

Vrijdagochtend 9:15-10:30 uur

Docent: Christel

Reserveer in Momoyoga

Iedere vrijdagochtend is er een speciale les voor 50-plussers bij Yoga Globe. De lessen bij Yoga Globe zijn geschikt voor alle leeftijden, maar deze 50+ les is speciaal gericht op de leeftijdsgroep van 50 tot ca. 70 jaar. De groep tussen de “jonge snelle yogi’s” en de “senioren”. Deze leeftijdsgroep staat over het algemeen nog vol in het leven. Mensen gaan juist meer in hun eigen kracht komen, maar er kunnen ook (fysieke) uitdagingen op ons pad komen bij het wat ouder worden. Yoga kan waardevolle ondersteuning geven in deze levensfase.

Waarom 50+ yoga

Vooral wanneer we wat ouder worden, is het belangrijk om te blijven bewegen. Yoga is een zachte bewegingsvorm en je zal gaan ervaren, zo veel meer dan beweging alleen. Ik ben zelf in 2021 vijftig jaar oud geworden. Ik merk dat mijn lichaam wat stijver wordt, mijn onderrug en nek gaan wat vaster zitten. Het duurt in de ochtend steeds wat langer voordat die stijfheid verdwijnt. Het is zoals het is!

Vrouwen krijgen te maken met de overgang. Zelf heb ik daar nu ook mee te maken. I.v.m. flinke gynaecologische klachten heb ik in juni 2021 een hysterectomie ondergaan (baarmoederverwijdering). Het herstel gaat nu goed, maar het is een pittige weg geweest. Ik heb mijn eigen yogabeoefening wat aan moeten passen. Alles wat rustiger, kijken wat er WEL kan en dat is ook goed.

Yoga kan jou “dienen” en helpen om je lichaam en geest te versterken, te ontspannen en je balans te houden. Yoga helpt je om je beste versie van jezelf te worden en je kunt er in iedere levensfase mee beginnen.

Voordelen 50+ yoga

  • Voorkomen dat botten, gewrichten en spieren hun flexibiliteit, dichtheid en lengte kwijtraken
  • Versoepeling van het lichaam en bewegingsapparaat
  • Betere balans, in latere levensfase minder kans om te vallen
  • Minder snel blessures en sneller herstel bij blessures en na operaties
  • Betere hormonale balans
  • Meer ontspanning, ook d.m.v. een goede en bewuste ademhaling
  • Verlaging van de bloeddruk
  • Beter slapen

In de les

We nemen de tijd om rustig in en uit de houdingen te komen. De houdingen hoeven niet moeilijk te zijn om effectief te zijn. Je doet yoga binnen jouw mogelijkheden en grenzen. Ook is er ruimte voor (diepe) ontspanning in de lessen, o.a. met behulp van de ademhaling en ondersteuning van het lichaam. De yogavormen die gebruikt worden in deze les zijn Hatha -, Yin – en Restorative yoga.

Ben jij jonger dan 50 of wat ouder dan 70?

Dan ben je zeker ook welkom in de les, maar dan weet je dat de focus op de leeftijdsgroep 50 tot circa 70 jaar ligt.

Schrijf je in in Momoyoga Je maakt hier een account aan. Boek hier een proefles à € 7,50, losse les € 15,- of schaf een leskaart aan. Boek een les in het lesrooster in Momoyoga. Vragen? Stuur een e-mail