Retraite

Samenkomst retraite in de zolderruimte ‘De Hemel” in november 2024

De lenteretraite (23-25 februari 2024) zal niet doorgaan – binnenkort volgt er meer informatie over een retraite in het najaar van 2024.

Begeleiding: yogadocent Christel Groot-Huiting en voetreflexoloog Yvonne van Kooten

Na een geslaagd eerste retraiteweekend begin november 2023, organiseert Yoga Globe opnieuw een yoga- en meditatieweekend, nu in de vroege lente (einde winter). Dit is dan ook de ideale tijd om je lichamelijk en geestelijk te zuiveren, het thema van dit weekend. Dit keer zal Yvonne van Kooten een grotere rol gaan vervullen. Zij geeft opnieuw een lezing over de meridianenleer en orgaanklok, vanuit de Chinese geneeskunde, nu met als thema lente/element hout/galblaas-leverenergie. Yvonne zal nu naast een lezing ook zorgen voor ‘wellness-light’ tijdens een deel van het weekend, o.a. in de vorm van het opbrengen van verzorgende en zuiverende producten. Zij biedt ook de voetmassage aan tijdens de vrije uren (30 min voetreflexologie – met contante bijbetaling ter plaatse van € 25,-).

Je kunt dit weekend zien als als een cadeau voor jezelf. Een paar dagen weg van je dagelijks leven, van je routines, van je verplichtingen. Je krijgt de tijd om tot jezelf komen d.m.v. yoga en meditatie, in een rustige, landelijke omgeving. We hebben een eigen deel van een klooster tot onze beschikking, met een hoofdruimte, de Hemel, een serene ruimte onder houten balken op de zolder. De voorruimte, het Patronaat, kunnen we als sociale gezamenlijke zitruimte gebruiken en koffie en thee drinken.

Programma

Het programma zal bestaan uit diverse yoga en meditatiesessies, oefeningen en lezingen. Dit keer is het thema lente, zuiveren en komt de lever- en galblaasmeridiaan en het element hout aan bod in de Yin yogales en de lezing, dit past bij de vroege lente. In de ochtenden starten we met een stiltemeditatie, daarna activeren we het lichaam met een Hatha yoga flow. Na het ontbijt sluiten we de stilteochtend af en is er een yogasessie of lezing en na de lunch heb je vrije tijd. Later in de middag is er weer een bijeenkomst (yoga en/of meditatie). In de avond is er nog een rustige yoga- of klankschaalschaalsessie, een goede voorbereiding voor de slaap. Zie hier het volledige programma.

We zullen samenzijn tijdens het eten (ontbijt in stilte, de rest van de maaltijden niet) en wanneer je wilt na het eten in het Patronaat. Dit weekend is gericht op verdieping, ontspanning en zuivering. Er zullen verschillende yogavormen in het programma worden opgenomen, zoals Restorative-, Yin- en (rustige) Hatha yoga, Yoga nidra, een klankschaalsessie.

Kamers: je kunt kiezen tussen een eenpersoonskamer en tweepersoonskamer (op indeling of geef de voorkeur aan met wie per e-mail). De kamers zijn sober, meestal met eigen douche en toilet. Beddengoed en handdoekenpakket is inbegrepen.

Verzorging: ontbijt, lunch en avondeten (vegetarisch) is inclusief. De maaltijden worden geserveerd in buffetvorm, in het restaurant van De Beukenhof. Thee en koffie is onbeperkt. We nodigen je uit om dit weekend alcoholvrij te houden om zo gemakkelijker helderheid en verdieping te vinden.

Vervoer: per auto is De Beukenhof in ca. 45 minuten te bereiken vanaf Breda. De mogelijkheid om te carpoolen vanaf Breda (geven of ontvangen) zal t.z.t. geregeld worden. Route

Bijdrage: € 380,-, op basis van een tweepersoonskamer met meestal eigen douche/toilet (kamerverdeling op binnenkomst reserveringen).

Dit is inclusief de omschreven verzorging en de diverse begeleide yoga- en meditatiebijeenkomsten + het wellness-light onderdeel van de retraite. Inclusief beddengoed en handdoekenpakket.

Reserveren in Momoyoga.

Algemene voorwaarden: wanneer je deze retraite reserveert in Momoyoga, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden (incl. annuleringsvoorwaarden).