Soepel door de overgang – special

Soepel door de overgang – onderwerp: versteviging botten en gewrichten – special

Vrijdag 16 juni 2023 – 09:15-10:30

docent: Christel

Reserveer in Momoyoga

De overgang, iedere vrouw krijgt er mee te maken. Bij de één komt het vroeg, bij de ander laat, het kan kort of lang duren. Iedere vrouw ervaart deze periode weer anders, al zijn er ook veel overeenkomsten. De overgangsklachten kunnen mild zijn, of juist heftig en langdurig en van alles ertussen in. Veel vrouwen hebben geleerd om de tanden op elkaar te zetten, het te dragen. Maar je kunt het ook zien als een periode van transformatie, naar acceptatie, groei, een wijze(re) vrouw worden, meer jezelf worden, op een zo gezond en ontspannen mogelijke manier. Yoga kan hier ondersteunend in zijn.

In deze speciale yogales doen we oefeningen, houdingen, meditatie en ademhalingstechnieken ter ondersteuning van deze voor velen intense levensfase, om zo soepeler door de overgang te komen. Yoga kan helpen de hormoonspiegel in een betere balans te brengen.

Extra aandacht dit keer voor de versteviging van de botten en gewrichten. De botdichtheid neemt af met het ouder worden en door de afname van oestrogeen in de overgang.

Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben.

Reserveer in Momoyoga. Te reserveren als yogales, les van je leskaart of losse les à € 15 (niet als proefles).