Yoga

Yogavormen bij Yoga Globe:

Restorative (Yin) yoga 

Restorative (Yin) Yoga is een rustige, meditatieve yogavorm. De focus ligt op ontspanning en loslaten en je ademhaling gebruiken om te ontspannen. In een langzaam tempo worden de veelal liggende en zittende houdingen uitgevoerd, ondersteund door kussens, blokken, e.d. De houdingen worden langer aangehouden, waardoor het lichaam tijd heeft te ontspannen. Dit kan lichamelijk, geestelijk en emotioneel diep doorwerken. Het parasympatisch zenuwstelsel ontspant. Ook zeer geschikt bij stress en burn-out, blessures en chronische pijn.

Hatha yoga 

Hatha Yoga is de meest bekende yogavorm in het westen en is de basis voor veel andere yogavormen en -stijlen, bestaande uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken (pranayama) en meditatie (dyana). Dit om stress te verminderen en in het nu te komen. Er wordt regelmatig nagevoeld na de houdingen om deze door te laten werken. Het bevordert de flexibiliteit van lichaam en geest. Gechikt voor beginners en gevorderden. We sluiten altijd af met een eindontspanning (Savasana) van circa 10 minuten.

Mindful yoga

In een Mindful yogales worden Mindfulness, oftewel aandachttraining voor de geest, gecombineerd met rustige yogahoudingen die vooral gericht zijn om de levensenergie (prana) in balans te brengen. De les is meditatief en is gericht op de aandacht in het hier en nu, aandacht voor het lichaam, de geest en de ademhaling. Je word bewuster van het nu en leert zo beter te genieten van dit moment. Het wordt makkelijker om je gedachten op een rijtje te krijgen om zo beter te dealen met stress in het dagelijks leven.